Barn-vuxen-matchning

Det händer några enstaka gånger att barnklädesmärket Mini Rodini gör kläder till vuxna. Oftast, när det händer, är tanken att förälder och barn ska matcha sina kläder.

I det senaste släppet från maj 2020 kan man hitta en sweatshirt för både barn och vuxen. Mini Rodini tummar inte på kvalité och miljöaspekter när de gör kläder till barn och därför är det skönt att se att de inte tummar på dessa krav när de gör vuxenkläder.

Sweatshirten är gjord i ett ganska kraftigt, men samtidigt mjukt och behagligt, college-tyg. Det i sin tur är tillverkat av ekologisk och GOTS-certifierad bomull. Att bomullen är ekologisk betyder att den har odlats utan konstgödsel, utan bekämpningsmedel och med mycket mindre mängder vatten (ofta räcker det med regnvatten istället för konstbevattning). GOTS-certifieringen innebär utöver att materialet är ekologiskt att plagget inte har några skadliga kemikalier i sig, att arbetsmiljön i tillverkningen är god och att arbetarna får skäliga löner.

Det är centralt i Mini Rodinis företagsidé att göra unisex-kläder för barn. Nu kan man tycka att den rosa färgen på barntröjan ändå tilltalar flickor och deras föräldrar. Om man går till märkets fans resonerar de inte så. Tröjan passar lika bra på flickor som på pojkar. Den nästan babyblå färgen på vuxen-tröjan signalerar varken åt det fenimina eller det maskulina hållet. Det går därför lika bra för pappa som för mamma att matcha med sitt barn.

Kläderna från Mini Rodini håller hög kvalitet. Det betyder att de håller formen och färgen efter ett stort antal tvättar. När det gäller barnkläderna har de ett relativt högt andrahandsvärde så det går att sälja kläderna när barnet har växt ur dem.

Tröjan för vuxna finns i storlekarna S, M och L. Tröjan för barn finns från storlek 80 upp till storlek 146. Priset för en vuxentröja är 1200 medan det för en barntröja är 460.

Det är relativt svårt att hitta kläder som är GOTS-certifierade och snygga till vuxna. Därför kan det vara värt mödan att regelbundet kolla in vad de erbjuder hos Mini Rodini till vuxna. Samtidigt är det en bra handling för framtiden. Sitt barns och barnbarns framtid.

28 May 2020

Välkommen till

ekomode.se

 

 

Länkar

Ecofashionista

Ekobabyfashion

Mini Rodini Blogg

Bloggfeeden