I Dig Denim - mode för kvinnor och barn

I Dig Denim från Göteborg fortsätter att övertyga som ett av västsveriges främsta klädföretag. De gör kläder för baby, kids, teens och kvinnor. I vissa fall går det att matcha vuxen och barn.

Det som gör att I Dig Denim är värda att lyftas i detta sammanhang, på denna blogg, är att en stor del av deras sortiment är gjord av ekologisk bomull och det mesta av dessa plagg är certifierade enligt Oeko-tex.

Kanske vill någon ifrågasätta om deras kläder är modekläder. Det man med säkerhet kan säga att är det handlar om kvalitetskläder som i många fall är riktigt snygga. Här nedan kommer några exempel.

I Dig Denim AW20

Några av favoriterna från höstkollektionen är Morgan Hoodie, luvtröjorna i rosa och grönt. De har sålt slut i vissa storlekar för Kids och Teens men finns till vuxna. Det som gör dem unika är några små detaljer. Framtill finns inga fickor eller dragkedjor. Det finns en sydd rand på magen och på respektive ärm. Huvan är sydd i dubbelt tyg som gör att den är lika snygg när den hänger på ryggen. Plagget är fullt av förstärkande sömmar som gör det både snyggare och mer hållbart. Om man ska ha en luvtröja som räcker i flera år är detta ett utmärkt val. På bilden nedan syns den rosa luvtröjan som finns för kids, teens och vuxna.

Modellen har även på sig ett par snyggt sittande teen jeans. Denna style heter Madison och finns för kids, teens och vuxna. Detta är ett bra exempel på varför de är som bäst på Denim.

För kid och teen finns en snygg t-shirt med halvlånga ärmar. Tröjan heter Owl och finns i flera färger. Den finns även för vuxen som gör det möjligt att matcha inom familjen.

För de minsta finns det ganska mycket att välja på. Här nedan syns några av de ekologiska babykläder som I Dig Denim har i sitt höstsortiment. Det är Bowie LS Body i tre olika färger. Bowie finns också som jumpsuit i samma färger som på bilden.

Det finns inte så mycket denim till babies men man kan i alla fall hitta tre plagg för närvarande. Det är inte så ofta man klär barn under ett år i denim men de gånger man vill det kan man mycket väl välja jeans och andra denim-plagg från I Dig Denim. Tyvärr kan vi inte utläsa om plaggen är gjorda av ekologisk bomull.

Mamma-barn-matchning

Mycket av det som finns till dam finns också till kid och teen. På det sättet är det lätt att matcha. Vissa plagg är lite av signaturplagg hos I Dig Denim. Det kan handla om stickade beanies som finns i många storlekar eller om tröjan som syns på bilden nedan.

På den översta bilden i detta inlägg syns Hazel som är ett ribbat velour-set med både topp och nederdel. Dessa finns för kid, teen och vuxen. Tyvärr är topparna slut för dam men nederdelarna går att matcha för den som vill. Man kan så klart också syskonmatcha topparna.

Det är bara att gå in på I Dig Denims hemsida för att hitta plagg som går att matcha. Sortimentet blir större och större och andelen ekologiska plagg blir fler och fler.

 

4 Oct 2020

Välkommen till

ekomode.se

 

 

Länkar

Ecofashionista

Ekobabyfashion

Mini Rodini Blogg

Bloggfeeden